[latest-posts-slider limit=-1 category=9 arrows=true]

Het kiezen van een aannemer

Een belangrijke beslissing

Een slimme manier om een professionele tuin en park te krijgen, en vooral veel werk van je schouders te halen, is door het inhuren van een aannemer om je tuinberegening aan te leggen. Om ervoor te zorgen dat dit geheel naar wens gebeurd is het belangrijk om het hele systeem van tevoren te ontwerpen en te gaan installeren met de behoeftes van tuin en park in het achterhoofd.

Het is uiteraard belangrijk om hierbij de geschikte aannemer te kiezen. Een goede aannemer zal ervoor zorgen dat hij de juiste componenten kiest die past bij jouw tuin en park op het moment dat hij of zij gaat installeren.

Wat kan je verwachten

Een georganiseerde, ervaren en efficiënte aannemer zal van te voren transparant zijn voordat je een beslissing maakt.  

  • Om te bepalen wat voor grondtype, water bron(nen), waterdruk en plantmateriaal er van toepassing zijn zal de aannemer het terrein willen bezoeken voordat hij of zij begint.
  • De aannemer zou een formele schatting moeten kunnen maken na een meeting. Zorg ervoor dat bij de inschatting is gekeken naar de totaalprijs is gekeken van materiaal en installatie en dat je het gevoel hebt dat er een compleet pakket wordt aangeboden.
  • Het is de verantwoordelijkheid van de aannemer om alle specificaties van de schatting aan te leveren.
  • De aannemer zou tuin en park netjes en schoon moeten achterlaten op het moment dat het werk is gedaan. Het is gebruikelijk dat de aannemer samen met jou het systeem doorneemt en de juiste handleiding hiervoor geeft.

Vragen om te stellen

Welke type producten gaan er worden gebruikt en waarom?

Alle componenten die de aannemer gaat gebruiken zouden uitgelegd moeten worden. De aannemer zou moeten uitleggen waarom deze componenten de beste zijn voor jouw tuin en park

Wat is de service na verkoop?

Service na verkoop zouden services kunnen betekenen als een start-up regelen voor de lente of het klaarmaken voor de winter wat betreft de tuinberegening. Een aannemer zou open moeten staan om deze services aan te bieden.

Is er garantie?

Afhankelijk van de componenten die worden gekozen zal de garantie verschillen. Elke aannemer zal voor het type werk dat zij uitvoeren waarschijnlijk ook verschillende garanties bieden. De meest voorkomende garantie zal een jaar bedragen.

Vraag naar referenties van eerdere klanten

Om zeker te weten dat je een juiste aannemer hebt gekozen is het niet vreemd om referenties te vragen van eerdere klanten. Probeer ervoor te zorgen dat je namen en telefoonnummers krijgt en de klanten zelf benaderd. Zo kan je een inschatting maken op wat je kan verwachten van de aannemer.

Advies

Wees op je hoede zodra een aannemer een opmerkelijk lager tarief aanbiedt dan andere aannemers. Aannemers die dit doen zijn vaak niet gecertificeerd of verzekerd en zullen hierdoor lagere tarieven aanbieden om zichzelf beter uit de bus te doen dan ze zijn. Dit heeft grote gevolgen voor tuin en park en raden wij dan ook meteen af.

Kijk uit voor…

  • Het weglaten van een terugslagklep wanneer dit nodig is om te voorkomen dat je in aanraking komt met het drinkwatersysteem van je gemeente.
  • Sproeiers die te dicht bij elkaar staan of juist te ver weg van elkaar staan. Dit kan ervoor zorgen dat zones niet genoeg of juist te veel water krijgen.
  • Sproeiers die verschillende applicaties hebben maar wel op dezelfde lijn staan. Dit kan ervoor zorgen dat zones te veel water krijgen.
  • Electrische elementen die bloot staan. Elk onderdeel kan beschermt worden.

Vertrouwen telt

Misschien wel het belangrijkste van alles: heb het gevoel van vertrouwen in een aannemer. Als je het gevoel hebt dat het niet goed komt ga dan op zoek naar een andere aannemer. Kies een aannemer die betrouwbare producten gebruikt, zoals producten van Rain Bird.

Water-efficiënte, duurzame en diverse producten van Rain Bird zijn veelvuldig en vaak gebruikt door professionele aannemers voor meer dan zeven decennia. Door ervaring weet Rain Bird de optimale resultaten te bereiken en aannemers zien dit ook.

Zoek je naar professionele hulp bij jouw sproeiers?

Laat de experts bij Bosta je een lijst sturen met best beoordeelde aannemers om jouw nieuwe tuinberegening te installeren of je huidige systeem te onderhouden.

Wij gaan jou helpen bij het vinden van de juiste aannemer.