[latest-posts-slider limit=-1 category=9 arrows=true]

Veelgestelde vragen

De voordelen van automatische tuinberegening

Als je automatische tuinberegening aan het overwegen bent dan kunnen er verschillende vragen opkomen. De onderstaande antwoorden kunnen wellicht bijdragen aan het beantwoorden van je vragen.

Vraag: Gaat automatische tuinberegening ervoor zorgen dat ik meer water ga gebruiken dan wanneer ik dit handmatig doe?

Antwoord: Nee. Een automatisch tuinberegening systeem gaat er zelfs voor zorgen dat je water gaat besparen. De exacte hoeveelheid water, niet meer en niet minder, dat jouw tuin en park nodig heeft zal bepaald worden door het systeem. Ook als je vergeet de waterslang uit te zetten zal het systeem geen water verspillen. Met een regen sensor van Rain Bird zal het systeem precies weten wanneer het regent en zichzelf uitschakelen wanneer dat nodig is.

Vraag: Gaat automatische tuinberegening er echt voor zorgen dat ik tijd bespaar?

Antwoord: Ja. Zelfs als je niet thuis bent hoef je geen zorgen te hebben voor het tuinberegeningssysteem. Het systeem regelt dit allemaal automatisch. Je hoeft geen tijd te besteden aan handmatig bewateren als je systeem dit al voor je doet!

Vraag: Kan automatische tuinberegening ervoor zorgen dat mijn tuin en park net zo goed verzorgd wordt als dat ik het met de hand zou doen?

Antwoord: Het systeem van tuinberegening wordt ontworpen op basis van de behoefte van onze klant en het landschap van tuin en park waarop het wordt toegepast. We gebruiken specifieke producten die geheel aansluiten bij je gras, bomen, bossen en planten. Hierdoor is het systeem efficiënter dan dat er handmatig gewerkt wordt.

Vraag: Heb ik echt automatische tuinberegening nodig als ik jaarlijks gemiddeld meer dan 100 centimeter regenval heb in mijn tuin en park?

Antwoord: Het is waarschijnlijk niet nodig automatische tuinberegening aan te leggen wanneer er om de drie dagen dezelfde hoeveelheid millimeter regenval plaatsvindt. Maar de natuur werkt natuurlijk niet op deze manier. Door op dezelfde momenten te bewateren zal flora beter presteren dan wanneer deze momenten te ver uit elkaar liggen.

Vraag: Wat zijn de componenten van automatische tuinberegening?

Antwoord: Het systeem beheert het proces en deze werkt als het brein van het systeem. Kleppen die open en dicht gaan zorgen ervoor dat water stroomt of stopt met stromen naar ondergrondse pijpen en sproeiers. Apparaten die ervoor zorgen dat het systeem uitschakelt met regen, bodem vocht sensoren en druppel irrigatie zones kunnen het systeem verder aanpassen naar aanleiding van persoonlijke behoeftes.

Om ervoor te zorgen dat dit allemaal met elkaar werkt is het beste de onderdelen aan te schaffen bij dezelfde leverancier. De meest complete lijn aan onderdelen worden ontworpen en geleverd door Rain Bird.

Vraag: Kan ik zelf automatische tuinberegening aanleggen?

Antwoord: Het is mogelijk zelf automatische tuinberegening aan te leggen. Het is daarbij belangrijk dat je overwegingen maakt als je een project begint. Wees ervan bewust hoe lang een installatie kan duren en bestudeer nauwkeurig de gereedschappen die voor installatie nodig zijn. Het installeren kan enkele dagen duren, afhankelijk van hoe groot tuin en park zijn.

Voordat je begint met installatie kan een blauwprint van het systeem helpen bij het voltooien van een gewenste installatie. Het is mogelijk om hiervoor een design te laten maken. Je krijgt een design plan en een lijst met producten die je nodig hebt.

Raadpleeg een lokale loodgieter voordat je begint. Een terugslagklep is nodig bij veel gemeentes om te voorkomen dat de irrigatie in contact komt met het drinkwater. Weten welke voorwaarden van toepassing zijn kan helpen bij fouten met een groot prijskaartje. Bereid het land dat je wilt beregenen goed voor. Je moet misschien planten, bomen of bossen verplaatsen voordat het systeem geplaatst kan worden.

Vraag: Kan het zelf installeren van een automatisch systeem mij kosten besparen?

Antwoord: Het ligt aan het project of kosten bespaart zullen worden. Als je een efficiënt irrigatiesysteem wilt aanleggen dan zullen kosten voor producten slechts een deel van het totale kostenplaatje zijn. Een bevoegde aannemer zal jarenlange ervaring met zich meebrengen in zowel ontwerp als installatie en daardoor hoogstwaarschijnlijk kosten efficiënter zijn. De risico’s op fouten zullen daarmee ook flink verlaagd worden. Door vakkundigheid zal het proces een stuk sneller verlopen door ervaring, trainingen en certificering.

Vraag: Ik heb besloten een aannemer het systeem te laten installeren. Hoe kies ik de juiste persoon?

Antwoord: Hier zijn een aantal tips voor het kiezen van de juiste persoon:

  • Een aannemer moet zijn huiswerk doen voordat hij je een bieding stuurt. Ze zullen het terrein moeten bezoeken, de watervoorzieningen in kaart brengen, de waterdruk bekijken en begrijpen wat de behoeften zijn en de doelen met automatische tuinberegening.
  • Ervaring is belangrijk. Bekijk voorgaande projecten en onderzoek reviews van klanten die eerder ervaring hebben met de aannemer.
  • Het is niet aan te raden enkel te kijken naar prijs. Sommige aannemers zullen wellicht een aantrekkelijkere aanbieding hebben dan hun concurrenten, maar er is een kans dat het eindresultaat niet als verwacht zal zijn. Stel de juiste vragen, bekijk wat voor service er wordt geboden, hoe het design plan eruit ziet en in hoeverre er in staat is het systeem naar wens te kunnen installeren.

Wij kunnen je helpen met het vinden van de juiste aannemer. Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Vraag: Hoeveel gaat automatische tuinberegening kosten?

Antwoord: Op basis van de grootte van de kavel, het type landschap, het aantal zones, de producten die gebruikt gaan worden en andere bijzonderheden zal prijs worden bepaald. Of je nu zelf gaat installeren of een aannemer inschakelt: producten van Rain Bird zullen ervoor zorgen dat het gewenste resultaat wordt bereikt.

Vraag: Is het opereren van automatische tuinberegening moeilijk?

Antwoord: Rain Bird biedt een grote selectie van verschillende producten die simpel te opereren en aan te passen zijn. De nieuwste Rain Bird producten passen zichzelf automatisch aan op basis van het weer, de temperatuur en regenval zodat je rustig achterover kunt zitten en het systeem zijn werk kunt laten doen.

Conclusie

Voordat je een beslissing maakt of je automatische tuinberegening gaat aanschaffen of niet: we begrijpen dat je meer vragen hebt dan wij behandeld hebben. We hopen dat we veel vragen hebben beantwoord, maar neem contact met ons op en wij gaan ervoor zorgen dat je met een gerust hart de juiste keuze kunt maken.