[latest-posts-slider limit=-1 category=9 arrows=true]

Waarom tuinberegening?

Voor het juiste onderhoud aan uw tuin is het belangrijk om regelmatig te beregenen. Dit voorkomt dat bloemen en planten slecht groeien of zelfs sterven vanwege uitdroging. Verder is een goede beregening noodzakelijk om te voorkomen dat het gazon geel van kleur wordt in de zomer. Een tuinberegeningssyteem is hier dus uitermate geschikt voor.

De beregening van een tuin, lijkt een zeer eenvoudige taak, maar niets is minder waar. Wist u dat de meeste mensen op een verkeerde manier hun tuin beregenen? Hanteert u de juiste methode bij het sproeien van de tuin?

In de warme zomermaanden kan het een hele klus zijn om uw tuin mooi groen te houden. Slepen met slangen en sproeiers is een van de meest voorkomende manieren om in de zomer het gras en de plantjes water te geven, maar wist u dat dit niet zozeer de beste manier is om uw tuin te beregenen? Handmatig uw tuin beregenen kost een hoop tijd, maar daarnaast kan het ook water verspillend zijn omdat het lastig te zien is hoeveel water uw tuin nu precies nodig heeft. Vaak resulteert dit in te veel sproeien, wat plassen water oplevert en niet ten goede komt voor uw tuin.

Met een automatisch beregeningssysteem dat uw tuin kan beregenen, is dit verleden tijd. Door een goed doordacht en aangelegde installatie kan uw tuin jarenlang moeiteloos besproeit worden. Een automatisch systeem verminderd het waterverbruik en optimaliseert de hoeveelheid water die uw tuin en planten nodig hebben.